English version


Protectia datelor

Aceasta sectiune prezinta modul în care Asociatia Registrul Roman de Lobby utilizeaza informatiile pe care le furnizati in cadrul Registrului reprezentantilor grupurilor de interese din Romania.


1. Scopul si obiectivele „Registrului de Transparenta”
Asociatia Registrul Roman de Lobby a decis sa creeze un Registru deschis tuturor reprezentantii grupurilor de interese implicati in influentarea deciziilor luate la nivelul instituţiilor publice din Romania. Scopul „Registrului de Transparenta” - pe care il vom numi in continuare „Registrul” - este de a furniza informatii despre peisajul reprezentantilor grupurilor de interese. Registrul este accesibil publicului larg pe internet si este gestionat de Asociatia Registrul Roman de Lobby.

Registrul contine un sistem de inregistrare facultativa pe internet si ofera anumite avantaje reprezentantilor care se inscriu. Printre acestea se numara:

  • promovarea serviciilor si activitatilor, precum si aducerea la cunostinta publicului larg a activitatilor de lobby, advocacy si reprezentare a intereselor
  • asumarea angajamentului de transparenta si integritate prin semnarea Codului de etica de pe pagina de internet a Registrului, obligatoriu la inregistrarea in Registru
  • perspectiva impartasirii Registrului cu institutiile publice (Parlament, Guvern, Ministere), pentru acreditarea automata a celor inregistrati in cadrul acestor institutii.


2. Care sunt informatiile pe care sunt colectate si cum sunt utilizate?
Pe parcursul inregistrarii, persoanele si organizatiile vor trebui sa raspunda unor intrebari: cine sunt, pe cine reprezinta, care este misiunea lor si ce interese au reprezentat in anul precedent. Aceste informatii sunt colectate prin intermediul formularului de inregistrare on-line, disponibil pe aceeasi pagina de Internet.

Datele privind persoanele de contact, colectate prin intermediul interfetei de inregistrare, vor fi puse la dispozitia celor interesati pe pagina de internet a Registrului, in masura in care optati pentru acest lucru.

Toate informatiile sunt colectate si publicate doar in scopurile specifice mentionate in aceasta declaratie de confidentialitate.


3. Cine are acces la informatiile despre dumneavoastra si organizatia dumneavoastra?
Registrul este pus la dispozitia publicului pe internet, spre consultare. Exceptie fac datele persoanei de contact, in cazul in care se opteaza pentru acest lucru.

Toate informatiile vor putea fi transmise ulterior structurilor legislative si administrative centrale, dar nu si unor terte parti.

Lista de utilizatori si parole este gestionata de administratorul autorizat al Registrului. Acesta poate sterge anumite informatii, daca descopera ca sunt neactualizate sau incorecte sau daca valorile, obiectivele si/sau actiunile organizatiei sau persoanei inregistrate sunt contrare codului de etica si legilor nationale sau daca limbajul utilizat este neadecvat sau licentios. In acest caz, organizatia sau persoana inscrisa va fi notificata asupra procedurii aplicate de Asociatia Registrul Roman de Lobby cu privire la stergerea unei inregistrari din baza de date.


4. Cum protejam informatiile care ne sunt transmise?
Imediat după inaintarea formularului, raspunsurile dumneavoastra sunt inregistrate intr-o baza de date securizata si protejata, stocata pe un server utilizat de asociatia Registrul Roman de Lobby. Datele de identificare ale organizatiei dumneavoastra sunt transmise catre acest server pe cale securizata (prin reteaua SSL – Secure Sockets Layer).

Detaliile persoanei de contact nu sunt publicate pe pagina de internet, decat in masura in care persoana opteaza pentru acest lucru.


5. Cum puteti verifica, modifica sau sterge informatiile care va privesc?
Registrul functioneaza pe baza consimtamantului. Permisiunea de a modifica datele inregistrate se acorda in orice moment doar utilizatorilor, care dispun de un nume de utilizator si de o parolă. Puteti asadar sa efectuati oricand modificarile dorite, folosind interfata internet a Registrului si conectandu-va cu numele de utilizator si parola pe care le-ati primit odată cu inregistrarea. Puteti sa verificati dacă informatiile sunt corecte si sa le corectati dacă e cazul, accesand aceeasi interfata internet.

In cazul in care organizatia care a solicitat stergerea informatiilor doreste sa se reinregistreze, acesta va trebui sa furnizeze din nou toate datele.


6. Cat timp pastram informatiile in baza de date?
Informatiile dumneavoastra vor fi pastrate pe toata durata inregistrarii sau pana in momentul in care se constata ca sunt neactualizate sau incorecte. Trebuie sa va actualizati datele cel putin o dată pe an - in caz contrar, acestea vor fi sterse de pe site-ul public.


7. Date de contact
In situatia in care aveti intrebari cu privire la acest serviciu electronic sau la orice informatie procesata in contextul sau, nu ezitati sa contactati echipa de asistenta, prin intermediul formularului de contact disponibil pe acest site internet.

 
Va invitam sa participati la transparentizarea proceselor de luare a deciziilor in Romania: Daca doriti sa deveniti membri ai Asociatiei Registrul Roman de Lobby, accesati aceasta pagina. Daca doriti sa trimiteti sugestii si propuneri de imbunatatire a transaprentei proceselor de luare a deciziilor, folositi adresa: propuneri [at] registruldelobby.ro

 


Registrul de Transparenta
din Romania