English version


Ce este Registrul

Registrul de Transparenta din Romania este o replica a Registrului constituit la nivelul Comisiei Europene.

Registrul de Transparenta din Romania este creat si mentinut de Asociatia „Registrul Roman de Lobby” si este o baza de date deschisa tuturor organizatiilor si persoanelor ce activeaza in domeniul reprezentarii intereselor si nu doar membrilor Asociatiei. Toate persoanele si organizatiile care doresc sa se inscrie au ocazia sa demonstreze legitimitatea activitatilor pe care le desfasoara precum si angajamentul pentru promovarea transparentei.

Inregistrandu-se, reprezentantii grupurilor de interese isi asuma obligatia de a respecta prevederile Codului de etica promovat de Asociatia Registrul Roman de Lobby, fara a avea obligatia de a deveni membri ai Asociatiei.

Asociatia Registrul Roman de Lobby si-a asumat ca obiectiv crearea acestui Registru al grupurilor de interese, nu doar pentru transparentizarea procesului de influentare ci si pentru o cooperare mai eficienta intre  factorii de decizie si cei care doresc sa influenteze deciziile. Astfel, dupa acumularea unui numar suficient de inregistrari in Registru, Asociatia va face demersurile necesare impartasirii acestuia cu institutiile publice (Parlament, Guvern, Ministere), pentru acreditarea automata a celor inregistrati in cadrul acestor institutii.

 
Va invitam sa participati la transparentizarea proceselor de luare a deciziilor in Romania: Daca doriti sa deveniti membri ai Asociatiei Registrul Roman de Lobby, accesati aceasta pagina. Daca doriti sa trimiteti sugestii si propuneri de imbunatatire a transaprentei proceselor de luare a deciziilor, folositi adresa: propuneri [at] registruldelobby.ro

 


Registrul de Transparenta
din Romania