English version


Principiile ARRL

Principiile adoptate de membri ARRL sunt in mare parte comune cu cele promovate de asociatiile de profil din intreaga lume, precum si pe cele organizate in Uniunea Europeana. Aceste principii se regasesc in Codul de Etica al ARRL.

Transparenta

Cei care desfasoara activitati de lobby trebuie sa dovedeasca deschidere si transparenta declarand numele, organizatia sau compania, precum si interesul pe care il reprezinta, atunci cand reprezinta interese in fata autoritatilor publice. Acestia nu trebuie sa ofere sau sa creeze in mod intentionat o impresie gresita asupra statutului lor sau a naturii solicitarii lor adresate institutiilor publice;

Onestitate

Lobby-stii trebuie sa fie loiali fata de interesele clientului sau ale angajatorilor lor si sa informeze in permanenta clientul sau angajatorul cu privire la munca pe care o intreprinde si, pe cat posibil, sa ofere clientului oportunitatea sa aleaga intre optiuni si strategii diverse. Ei nu vor ascunde si nu vor denatura informatii in comunicarea cu autoritatile publice, in cadrul activitatilor de lobby.

Integritate

Lobby-stii nu vor exercita in niciun moment o influenta nepotrivita si ilicita, si nu vor oferi sau nu vor da, direct sau indirect, recompense materiale sau financiare angajatilor, persoanelor oficiale sau reprezentantilor institutiilor publice. Lobby-stii vor trata in permanenta pe toti ceilalti, inclusiv colegi, competitori, angajati/ oficiali/ reprezentanti ai institutiilor publice civilizat si cu respect.

Profesionalism

In exercitarea activitatii lor, lobby-stii trebuie sa aiba o cunoastere suficienta a procesului legislativ si guvernamental, precum si cunostinte specializate care ii sunt necesare in a reprezenta clientii sau pe un angajator intr-o maniera competenta si profesionala. Ei vor acorda timp suficient, atentie si resurse pentru a satisface interesele clientului sau angajatorului.

 
Va invitam sa participati la transparentizarea proceselor de luare a deciziilor in Romania: Daca doriti sa deveniti membri ai Asociatiei Registrul Roman de Lobby, accesati aceasta pagina. Daca doriti sa trimiteti sugestii si propuneri de imbunatatire a transaprentei proceselor de luare a deciziilor, folositi adresa: propuneri [at] registruldelobby.ro

 


Registrul de Transparenta
din Romania